Beskrivning:
  C:\Users\Bengt\Documents\Föreningar med
  hemsidor\greppalivet\hemsida\startsida\GREPPAlogga2.PNG
Gör det enkelt och roligt att leva sunt
med fokus på mat, hälsa och klimat.


Talludden, Ornäs, utanför Borlänge en sommar för länge sedan.
Reportage i Expressen om sockerfällorna på julbordet.
På Skansen i dräkten från Stora Tuna socken i Dalarna.
Föreläsning om socker på Kungsholmens bibliotek.
Skörd av nässlor på landet.

CV A4-format som pdf

En hel sida som bara handlar om mig!

Maj (Kristina) Östberg Rundquist
Gift med Bengt Rundquist sedan 1992.
Bonusbarn och -barnbarn.
Bor i Rydbo Saltsjöbad, mellan Vaxholm och Åkersberga.
Pratar svenska och engelska.

Intresserad av det mesta som gör livet värt att leva! Mina personliga intressen har varierat under årens lopp och har ofta handlat om konsthantverk som silversmide, keramik, betonggjutning, kurbitsmåleri, inredning men även mera naturnära intressen som att odla grönsaker, biodling, permakultur.

Mina yrkesmässiga intressen har rört sig från "fyrkantig" kvalitetsstyrning till mera "rund" livskvalitet, med fokus på mat och matvanor under senare år som nu fördjupas i och med min utbildning till måltidsekolog att även omfatta matens påverkan på miljö och klimat.

Jag gillar att föreläsa, undervisa och hålla kurs.
Jag gillar att skriva.
Jag gillar att lära mig nya saker!

Jag är pigg, positiv och energisk som person och jag har en förmåga att få människor med mig. Jag är ödmjuk och har lätt för att lära och samarbeta med andra. Jag har inspirerat många att med enkla knep förbättra sina matvanor under årens lopp. Jag gillar att förmedla den kunskap jag har till andra.

Mål
  Efter tre år som student längtar jag efter riktigt spännande uppdrag inom områdena livsmedelssvinn, den offentliga måltiden, den medvetna och hållbara måltiden, matens klimatpåverkan, bin och biodling.

Arbetslivserfarenhet

1987 -
2011 -

KvalitetsCentrum AB, konsult i eget företag
Pro+Fit Health AB, delägare

Exempel på uppdrag i KvalitetsCentrum AB:

  • Fr o m 2006: Arbetar som kursledare, föreläsare, skribent inom området mat och matvanor och hur maten vi äter påverkar vår hälsa.
  • 2000-2006: Inhyrd projektledare för motionsprojektet Ut&Gå! inom Norra Stockholms sjukvårdsområde, Stockholms Läns Landsting. Projektet lever vidare som och erbjuder fortfarande ledarledda promenader till befolkningen inom delar av sjukvårdsområdet.
    Utvecklat varumärket med kunskaper inom hälsoområdena: Mat - Motion - Stress.
  • 1987-2000: Arbetat med kvalitetsförbättringsprogram i olika företag i svenskt näringsliv. Utvecklat ett kvalitetsindex, RQ-i, Rätt-Kvalitet-index® som är ett faktabaserat hjälpmedel för uppdragsgivare att finna de förbättringsområden som deras kunder upplever som viktigast.
1982-1987 Hifab Kvalitetssäkring AB
Studierektor för Kvalitetsskolan, assistent till VD.
1977-1982

Aktiespararnas service AB
Utbildningsadministratör, assisstent till VD.

1974-1977 Sveriges Exportråd
Sekreterare, assistent.

Kvalifikationer

  Författare till Sockerdetektiven - hittar vägen till bättre mat (ISBN 978-91-534-3030-9), publicerad av ICA bokförlag i september 2008.
  Utvecklat en app, Sockerdetektiven tipsar!, publicerad på Google Playi december 2012.
  Skrivit sagan om Honey och Zacharias som ett pedagogiskt hjälpmedel till programmet Skippa sockret i skolan. Sagan finns som e-bok, utgiven av Vulkan bokförlag.
  Utvecklat och genomfört flera egna kursprogram:
Skippa sockret i skolan, tematermin om socker.
Bästa maten, kursen för alla som längtar efter en sundare livsstil
Bästa barnmaten, vad barnen behöver äta för att växa normalt och bli friska vuxna.
  Utvecklat konceptet "KliMATsmart kök" för förskolor som vill skapa och servera hälsosamma och klimatanpassade måltider.
  Personlig rådgivare till medarbetare i olika företag som velat förändra sina matvanor.
  Skribent i Minnenas Journal 2010 under vinjetten "Mat och tradition".
  Redaktör för Föreningen Permakultur i Sverige´s nyhetsbrev, fr o m nr 1-2012.
  Ekonomiansvarig för Pro+Fit Health AB, fr o m starten 2011. Omsättning ca 3 mkr.
Utbildning
2010-2013

Måltidsekologprogrammet vid Örebro universitet, 180 högskolepoäng, leder till en filosofie kandidatexamen med biologi eller måltidskunskap och värdskap som huvudområde. Jag är en av pionjärerna som deltagit i det första programmet.

Utbildningen har omfattat:

Våren 2013

Självständigt arbete, C-uppsats, 15 hp, med titeln:
"Hur ska en köttfärssås smaka? Klimatpåverkan, sensoriska egenskaper och hälsoaspekter ur ett måltidsekologiskt perspektiv"

Våren 2013 Måltidsekologi, måltidskunskap och värdskap, 7,5 hp
Våren 2013 Måltidsekologi, biologi, 7,5 hp
Hösten 2012 Måltidskulturen i samhället, 15 hp
Hösten 2012 Livsmedelshygien, 15 hp
Våren 2012 Den medvetna måltiden, 15 hp
Våren 2012 Matlagningsmetoder och teknik, 15 hp
Hösten 2011 Toxikologi, 15 hp
Hösten 2011 Mikrobiologi, 15 hp
Våren 2011 Fysiologi och produktkvalitet, 15 hp
Våren 2011 Mat och miljö, 15 hp
Hösten 2010 Sensorik och sinnesupplevelser, 15 hp
Hösten 2010 Agroekologi, 15 hp
1999-2009 Successiv uppbyggnad av varumärket med studier inom folkhälsovetenskap, livskvalitet, mat, motion, stress, FengShui.
Fanfar till Maj
  En av de finaste presenter som jag någonsin fått är en fanfar på näverlur som min make komponerade i Trollskogen på Hundfjället i Sälen sommaren 2003. Jag njuter av fanfaren varje dag som signal i min mobiltelefon.
 

Webbplatsen uppdaterad 25 juli 2016
www.greppalivet.nu
Kontakt: maj(at)greppalivet.nu